Terapia TOMATIS®

Terapie de stimulare auditivă, un sistem de educare al procesului de ascultare. Terapia Tomatis

  • Tehnică complementară terapiilor profesionale și procesului de învătare, având rolul de a amplifica efectele acestor intervenții (pentru tulburările de limbaj și învățare, si în cadrul întârzierii în achiziții psihomotorii, tulburări pervazive de dezvoltare, tulburări cu deficit de atenție, reglarea timbrului vocal, etc)

  • Metodă ce folosește muzica modulată electronic printr-un dispozitiv (ureche electronică) creat de Alfred Tomatis, medic ORL francez. Sunetele sunt modulate prin 2 canale – unul favorizeaza sunetele cu amplitudine inalta, iar cel de-al doilea – pe cele cu amplitudine joasa, iar alternanta intre cele 2 canale se realizeaza aleator, astfel incat creierul este stimulat in incercarea de a prevedea si a se adapta la schimbari.

  • Sunetele rezultate sunt transmise printr-o cască specială pe 2 căi: prin ureche (conducere aeriană) și osos (conducere osoasă – cu transmitere mult mai rapidă – ceea ce determina o stare de “alertă” – atenție sporită în urechea internă). Rolul conducerii osoase este să pregatească urechea și creierul pentru a recepționa adecvat și a procesa eficient informația ce sosește prin conducere aeriană, fară să declanșeze dereglări emoționale.

  • Această metodă terapeutică realizează un antrenament al mecanismului de ascultare, îmbunătățind viteza de procesare a semnalelor auditive.

Terapia TOMATIS® – implementare:

  • O ședință de evaluare a pacientului, cu completarea unor chestionare și interpretarea lor de către terapeut, pe baza cărora se decide programul optim de intervenție.

  • Sesiuni consecutive (minim 2) de câte 14 ședințe; o ședință: 40-80 min (pot fi reduse la 20 min – dacă e nevoie); este indicat ca ședințele să se realizeze cu o frecvență de minim 3 – maxim 5 pe săptămână

  • Sesiunile sunt spatiate de intervale libere de 1-2 luni, in functie de specificul fiecarui caz.

Nivelul 2 al Terapiei TOMATIS®

La Centrul Medical Regamed, ne străduim să oferim cele mai bune servicii și să ne asigurăm că pacienții noștri primesc tratamentul potrivit pentru nevoile lor unice.

De aceea suntem mândri că echipa noastră este formată din terapeuți care au completat formarea și certificarea în metoda TOMATIS® la Nivelul 2.

Suntem pregătiți să vă oferim cele mai eficiente și personalizate tratamente pentru problemele de învățare, limbaj, comunicare și dezvoltare emoțională ale copiilor. Certificarea noastră de Nivel 2 înseamnă că dumneavoastră beneficiați de o expertiză și o cunoaștere aprofundată în comparație cu terapiile de bază, de Nivel 1.

Această expertiză superioară se traduce printr-o abordare mai adaptată și mai eficientă în tratamentul problemelor individuale ale pacientului.

Cum funcționează?

Testul de ascultare TOMATIS® este un instrument de evaluare valoros care permite profesionistului TOMATIS® de nivel superior (nivel profesional minim 2) să determine profilul de ascultare unic al fiecărui client (adult sau copil capabil să urmeze instrucțiuni specifice). 

Testul măsoară percepția individuală a frecvențelor, abilitatea de a identifica sursa sunetelor, abilitatea de a discrimina între anumite frecvente, lateralitatea auditivă, receptivitatea și sensibilitatea față de stimuli. 

Testul se face cu un set specific de căști care transmit unetele pe cale aeriană și pe cale osoasă. Fiecare ureche e testată separat și testul global este alcătuit din mai multe subteste care determină obiectiv felul în care individual comunică cu ceilalți și cu mediul. 

 În medie testul durează 15-20 min iar datele sunt prelucrate digital, rezultatele fiind evidențiate pe ecran într-o manieră vizibilă și care permite compararea cu rezultatele anterioare. 

În felul acesta datele pot fi explicate de către terapeut și permit înregistrarea progreselor obținute prin terapie. 

Pe baza datelor obținute prin testarea ascultării profesionistul va modifică parametrii specifici ai programului de ascultare astfel încât să se obțină beneficii maxime pe zonele identificate obiectiv că fiind deficitare.

Vă încurajăm să completați formularul de contact de mai jos pentru a afla mai multe informații despre prețuri și programări pentru sesiunile de terapie TOMATIS®. Vă așteptăm cu drag!

Licensee by TOMATIS DEVELOPPEMENT S.A.
www.tomatis.com

Detalii și programări Terapia Tomatis®

    Call Now Button